Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fonduri nerambursabile pentru viitorul campus dual preuniversitar și universitar

Publicat: joi, 22 Iunie 2023 , ora 17.46
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Aproape 124 de milioane de lei, bani nerambursabili, prin PNRR, pentru un viitor campus dual preuniversitar și universitar, unde tinerii să învețe o meserie.

Campusul va fi la Brașov, în Stupini, municipalitatea brașoveană fiind lider al consorțiului care a aplicat pentru această finanțare.

"Este o veste foarte bună, continuăm ceea ce am început la Brașov, respectiv buna practică în dezvoltarea învățământului dual Școala profesională germană Kronstadt. Am extins acest proiect și această colaborare sub forma unui consorțiu care acoperă și județul Covasna și care aduce laolaltă unități din învățământul superior, din învățământul liceal, dar și o largă paletă de parteneri din zona mediului de afaceri, Camera de Comerț și Industrie Brașov. Cu toții am depus acest proiect care s-a clasat foarte sus în evaluări, al 4-lea proiect la nivel național și bucur o avem această investiție într-un nou campus de învățământ dual pe aproximativ două hectare de teren", a declarat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

În următoarea perioadă va trebui semnat contractul și trebuie începută etapa de pregătire a documentațiilor.

Viitorul campus va avea un centru educational cu 10 săli de clasă, 10 ateliere, un atelier digital multifuncțional universitar, un cămin cu o capacitate de 400 de locuri, o cantină cu bucătărie proprie și spații de luat masa, o sală de sport cu caracter multifunctional. Până în vara lui 2026, acest campus ar trebui să fie nu doar construit, ci și funcțional.

Adina Chirvasă