ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dezbaterea pe drumul Cărămidariei - Poiana Brașov, episodul Consiliul Local

Publicat: vineri, 23 Iunie 2023 , ora 13.30
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Dezbaterea pe drumul de legătură între strada Cărămidăriei și Poiana Brașov s-a mutat, astăzi, în ședința extraordinară de plen a Consiliului Local.

Organizată săptămâna trecută, de Agenția pentru Protecția Mediului, pe raportul de impact al proiectului asupra mediului, dezbaterea s-a încheiat atunci cu anunțul că acest drumul nu se va mai face.

Consilierul local Ciprian Chiricheș, singurul care a susținut acest proiect în cadrul dezbaterii publice, a readus subiectul în discuție:

Sincer, am fost un pic indignat și supărat, pentru că pe această proiecție s-a făcut un proiect, un studiu, ori noi acuma să venim doar pur și simplu să spunem un NU, fără a veni cu alternativă, este puțin, mă rog, în defavoarea noastră, a municipalității. Mai mult decât atât, și dacă s-ar lua în calcul o altă variantă, undeva spre drumul Cristianului, ar însemna să mai pierdem un alt timp de câțiva ani de zile... iar studiu, iar diferite proceduri pentru a realiza acest drum de infrastructură”.

În replică, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, i-a reamintit că inclusiv Agenția pentru Protecția Mediului a precizat în raport că impactul asupra mediului prin construirea drumului va fi unul negativ și ireversibil asupra vegetației, segmentarea habitatelor și mai există și o situație neclară privind limitele rezervației naturale Stejărișul Mare:

Concluziile nu sunt că noi, Primăria, nu am vrut. Nu acesta a fost scopul dezbaterii, să-și exprime Primăria un punct de vedere, ci adoptarea raportului de mediu al Agenției pentru Protecția Mediului. În lipsa unui raport favorabil, un astfel de proiect nu poate să continue și cred că știți la fel de bine ca mine acest lucru”.

În schimbul de replici a fost adus în discuție și proiectul podului hobanat peste Gară, care a fost oprit de actuala administrație tot în urma unei dezbateri publice.

Întrega discuție a durat aproape o oră.

Adina Chirvasă