ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sâmbătă, IA și cămașa de acasă!

Publicat: vineri, 23 Iunie 2023 , ora 14.40
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Muzeul de Etnografie Brașov derulează în această vară proiectul intitulat "Moștenirea culturală brașoveană".

Prin intermediul acestuia, muzeul își propune să aducă în atenția publicului, patrimoniul cultural intangibil reprezentat de tradiții, semne și simboluri arhaice, muzică și dansuri specifice majorității grupurilor etnice brașovene.

În cadrul acestui proiect, mâine, de Ziua Universală a Iei, Muzeul de Etnografie vernisează expoziția-atelier "IA și cămașa de acasă". Detalii ne-a oferit managerul de proiect, muzeograful Cristina Tănase:

"Mâine, la Coresi, pentru este 24 iunie, este Ziua Universală a Iei, este ziua de Sânziene, este ziua de Naștere a Sfântului Ioan Botezătorul, foarte multe sărbători într-una singură. Vom avea mai multe activități o expoziție numită <<IA și cămașa de acasă>>. De asemenea, un atelier-șezătoare, ateliere realizate de doamnele din grupul Șezătoare-n Șchiei Brașovului. Tot ele vor avea o prezentare de ii și vor învăța publicul interesat împletească cununi de sânziene".

Tot în cadrul proiectului "Moștenirea culturală brașoveană", pe tot parcursul verii, vor fi vernisate diferite expoziții, se vor derula ateliere interactive prin intermediul cărora patrimoniul imaterial brașovean reprezentat de legende, tradiții locale, semne și simboluri va putea fi descoperit de publicul larg atât în muzee, cât și în spații neconvenționale.
Nucu Jalea