Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Strada Sforii ar putea intra în curând în reabilitare

Publicat: vineri, 23 Iunie 2023 , ora 18.14
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

După contre de zeci de minute, aleșii locali au aprobat, astăzi, în ședință extraordinară de plen, ca imobilele administrate de societatea RIAL, din străzile Poarta Schei și Cerbului, care au fațadă spre strada Sforii, să treacă în administrarea municipiului. Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:



Consilierul local Ciprian Chiricheș, însă, a susținut că el nu a mai întâlnit o astfel de situație:

”Nu sunt lămurit deloc! Haideți vorbim un pic pe contractul care este în vigoare acum! Contractul de administrare între municipiu și RIAL. Zice foarte clar modalitatea prin care primăria alocă sumele de bani prin HCL pentru diferite imobile care consideră dorește le reabiliteze în funcție de prioritățile pe care și le stabilește. Adică odată scoase aceste imobile din administrarea RIAL, ce se va întâmpla cu ele? Chiriile, cine le va gestiona? Nu știu, situații juridice? Luăm așa cu picătura, câte unu, câte două, câte trei. Chiar nu am mai întâlnit situația aceasta”.

De cealaltă parte, viceprimarul municipiului Brașov i-a explicat care sunt modalitățile prin care RIAL-ul poate primi bani de la bugetul local:

”Nu-i vorba de a le înstrăina. Nu le dă nimeni în altă parte! E vorba de a ne putea ocupa de ele. Modalitățile prin care se pot da bani către RIAL sunt așa: creșterea capitalului social dacă li se atribuie lucrări pe munca pe care o prestează efectiv pe lucrări de construcții și 50% din contractul de administrare imobile. Nu există să-i dea primăria RIAL-ului niște bani ne facă aceste investiții în imobilele noastre! Nu există!”. 

În cele din urmă, proiectul a trecut cu 22 de voturi și 2 abțineri. În continuare, municipalitatea trebuie să înceapă demersurile pentru obținerea autorizației de construire pentru efectuarea lucrărilor.
Adina Chirvasă