Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Poartă IE cu MândrIE la Centrul Cultural Reduta

Publicat: sâmbătă, 24 Iunie 2023 , ora 17.29
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sărbătoarea iei a început încă de pe 12 iunie și va continua până pe 26 iunie, la Centrul Cultural Reduta.

Cu această ocazie, în foaierul Centrului Cultural Reduta, sunt prezentate două expoziții prin intermediul cărora este celebrată piesa principală a costumului popular românesc, IA.

Una dintre expoziții prezintă atât cămăși vechi, cât și reproduceri ale acestora realizate de Zorica Donțu, iar în cea de-a două este expusă o serie de fotografii semnate de Adrian Murgea din satul Ileni.

Astăzi (sâmbătă), de la ora 16.00, vizitatorii celor două expoziții au avut ocazia să se fotografieze în cămașă tradițională și să primească fotografia printată, totul prin intermediul unei cabine foto.

Mai multe detalii despre ce s-a întâmplat astăzi, dar și despre ce se va întâmpla mâine, am aflat de la artizanul Gabriela Bularca, referent la Serviciul cultură tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta:

"De la ora 14.00, doamnele din Șezătoare la Brașov au venit și au lucrat aici coronițe, pentru vremea nu era foarte bună și atunci Reduta a pus la dispoziție sala de muzică și ele și-au împletit coronițele. Mâine, va fi în continuare această expoziție, ea poate fi văzută până luni dimineață".

Ia este sărbătorită începând cu anul 2013, în noaptea "cerurilor deschise", de Sânziene.

Camelia Vlad