Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dan Air despre suspendarea activității companiei pe Aeroportul Brașov

Publicat: marți, 27 Iunie 2023 , ora 15.06
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

UPDATE: Dan Air anunță că va opera în continuare zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

................

În două săptămâni, cel puțin 60 de curse și în jur de 3.500 de pasageri care au ales să zboare cu avioanele Dan Air au fost afectați de programul de 12 ore al Aeroportului Internațional Brașov, susține managerul companiei românești, Matt Ian David.

Acesta a ținut o conferință de presă la București, în urmă cu puțin timp, în care a explicat nemulțumirile care au dus la decizia de a suspenda activitatea de pe aeroportul din Brașov timp de cel puțin 14 zile.

De asemenea, acesta propune ca, în cazul în care ROMATSA nu poate asigura un program prelungit, să fie permise aterizările necontrolate la Brașov, în condițiile în care, spune Matt Ian David, mai sunt aeroporturi în Europa unde se practică aceste aterizări, iar până în prezent nu ar fi fost înregistrate accidente.

Printre cererile celor ce la Dan Air se numără operaționalizarea sistemului de gonire a păsărilor din zona Aeroportului Brașov, operaționalizarea serviciului tehnic la aeroport, colaborare mai bună cu ROMATSA și extinderea programului orar de funcționare la 24 de ore.

Pe surse am aflat că și ROMATSA a avut o ședință în această dimineață, în care a fost analizată situația de la Brașov și a zborurilor Dan Air.

În această după amiază este programată și o conferință de presă la Consiliul Județean, cu participarea directorului Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, care va prezenta varintele de funcționare în continuare, în cazul în care Dan Air își va suspenda activitatea, chiar și temporar, la Brașov.


Camelia Vlad