Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hotelul Capitol intră în renovare

Publicat: marți, 27 Iunie 2023 , ora 17.47
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Hotelul Capitol intră în renovare, iar astăzi a fost semnată asocierea între Aro Palace, proprietarul hotelului, lanțul hotelier Accor și Transilvania Investments.

Președintele comitetului director al Aro, Călin Ile:

Credem că orașul Brașov merită ca această clădire să fie redată circuitului turistic. Vor fi multe opțiuni pentru turiști, pentru oamenii de afaceri care să vină să stea la Capitol, pentru a vizita acest oraș frumos și ne bucurăm că noi putem să facem acest lucru".

Reprezentanta Transilvania Investments Cătălina Toma:

Este foarte important pentru noi, pentru că asistăm proprietarii și hotelurile, astfel încât să se ducă către o piață internațională. România este acum în proces să devină o piață matură. Asta înseamnă că o rată de capturare a hotelurilor de brand trebuie să crească, tocmai ca să pună destinația pe hartă și mai mult".

Investitorul străin Accort operează peste 5.500 de hoteluri în toată lumea, iar până la finalul 2025 mai dorește să adauge încă 1500 de hoteluri în lanț.

A fost o competiție acerbă pentru semnarea acestui contract. E o locație de top în mijlocul orașului, și pentru noi a fost foarte important să ne punem amprenta în centrul Brașovului. Vom avea multe facilități, atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Vom avea un City Center Hotel la cele mai înalte standarde”, a spus vicepreședintele cu extinderea lanțului Accor în Europa, Frank Reul.

La semnarea contractului a fost prezent și primarul Brașovului, Allen Coliban:

"Este un pas important. O spun în calitate de vecin. Primăria municipiului Brașov este chiar vizavi de hotelul Capitol. Este o locație premium din oraș și cu atât mai bucuroși suntem că un lanț hotelier internațional vine să investească în transformarea acestui hotel. Avem nevoie de investitori serioși. Brașovul are nevoie de turism și de creștere a turismului și a calității ofertei turistice. Este o veste bună pentru comunitatea brașoveană".

Nucu Jalea