Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unde va fi amenajat cel mai mare parc din Brașov

Publicat: miercuri, 28 Iunie 2023 , ora 12.23
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Cel mai mare parc din Brașov va fi amenajat pe fostul loc al Întreprinderii de Unelte și Scule, IUS.

Vechiul PUZ a expirat la 28 iunie 2023, iar arhitectul șef al Brașovului spune că acesta a avut mai multe probleme, iar dezvoltatorii nu au putut să-și ducă proiectele la îndeplinire.

 „PUZ-ul de la Parcul IUS și-a dovedit ineficiența de-a lungul timpului. În diferite comisii de urbanism, ilustrările de temă propuse de către dezvoltatori nu au putut fi validate deoarece funcțiunea distribuită și încărcarea excesivă a terenului au făcut imposibilă aprobarea unei documentații de ilustrare de temă sau de alte documente de urbanism“, a precizat arhitectul șef al Brașovului, Dragoș Oprea. 

Municipalitatea spune că va purta discuții cu dezvoltatorii pentru preluarea unei părți din teren, pe care să fie amenajat parcul.

„Am pregătit acest proiect pe două scenarii astfel încât să luăm în calcul și o colaborare cu dezvoltatorii, care ar putea să scurteze foarte mult din timpul necesar acestei amenajări și totodată, să scadă costurile pentru Municipalitate. În paralel, avem un studiu de fezabilitate în lucru, care de îndată ce va fi recepționat, deschide perspectiva și posibilitatea Municipiului să cumpere terenul prin expropriere. Aceasta ar fi varainta cea mai ieftină de achiziție a terenului“, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban. 

Indiferent de soluția la care se va ajunge, acesta ar urma să fie cel mai mare parc din Brașov, edilul menționând că nu acceptă mai puțin de 7 hectare pentru amenajarea lui. Primăria le-a dat termen de cel mult un an dezvoltatorilor să vină cu o propunere de master plan de la care să pornească un nou plan urbanistic zonal, în care să fie cuprins și parcul.

Sorin Țîrcă