ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amendă de 10.000 lei și propunere de închidere pentru unitatea de la Cheile Grădiștei de unde zeci de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Publicat: joi, 29 Iunie 2023 , ora 16.30
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Spații frigorifice neigienizate, ustensile învechite, utilizarea unor produse alimentare cu starea termică inițială modificată, lapte păstrat direct pe podea sau igrasia au fost doar câteva dintre problemele constate de echipa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov la unitatea de unde câteva zecii de copii au ajuns direct la spital cu toxiinfecție alimentară.

În urmă cu câteva zile, 28 de copii din 85 evaluați medical, au ajuns la spitalele din județ cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat într-o locație de la Cheile Grădiștei unde au fost și cazați.

În cursul zilei de ieri operatorul economic de la Cheile Grădiștei a primit controlul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, iar în urma neregulilor constatate, acesta a fost sancționat cu: amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, oprirea defintivă de la comercializare a unor produselor neconforme, în valoare de aproximativ 9.897 de lei, propunerea închiderea unității până la 6 luni, dar și un avertisment cu propunere de încetare practică comercială incorectă.

Abaterile constatate de comisarii CJPC Brașov au fost următoarele: folosirea unor spații frigorifice neigienizate, chedere rupte cu urme de resturi alimentare; utilizarea unor produse alimentare cu starea termică inițială modificată, a altora care nu respectă temperatura de păstrare indicată de producător, precum ciorbe și supe păstrate în camera frigorifică, lapte fiert depozitat chiar pe pavimentul din bucătărie fără capac, cârnați congelați cu aglomerări de gheață; folosirea unor ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură, neadecvate sectorului alimentar (ustensile din lemn, ustensile cu mâner din plastic și lemn, veselă ciobită); folosirea unor spații de lucru cu condiții deficitare, prezența de igrasie, lipsa de plase de insecte la geamuri și uși, fiind prezente insecte în spațiul de lucru; utilizarea de coșuri de gunoi fără pedală și capac.

Radio România Brașov FM