ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Teatru, film și concerte în aer liber, la „Săptămâna Comediei”

Publicat: vineri, 30 Iunie 2023 , ora 12.17
Sursa foto: Asociația Culturală Fanzin
Sursa foto: Asociația Culturală Fanzin

În perioada 3-9 iulie, la Brașov este ”Săptămâna comediei”, eveniment cultural care a ajuns la un deceniu de existență.

Ediția aniversară din acest an are trei secțiuni: teatru, film și concerte și spectacole de teatru în aer liber, iar evenimentele vor avea loc în Parcul Central “Nicolae Titulescu”, la Teatrul “Sică Alexandrescu” și la Cinema “Astra”.

Mai multe ne-a spus la Matinalul Radio România Brașov FM președintele Asociației Fanzin, Marian Gîlea:

„Așa a fost gândit evenimentul, astfel încât să avem și concerte. Aici amintesc concertul celor de la Fusion Core - trupa brașoveană, Țapinarii sau, bineînțeles, Apolodor, spectacolul Adei Milea, unde așteptăm copiii și părinții din Brașov. Filmele de la cinema sunt cumva structurate pe mai multe categorii. Avem filme clasice de comedie sau filme recente, comedii relativ recente, de 1 an de zile, să zicem: «Un bărbat pe nume Otto» sau parodia franțuzească despre supereroi «Badman, cel mai tare din parcare». Avem și filme românești: «Două lozuri», partea I; «Carbon», un film care vine de la TIFF, realizat în Republica Moldova”.

În Parcul Central Nicolae Titulescu vor avea loc concerte, spectacole de teatru și de improvizație, ateliere de teatru și spectacole de teatru pentru copii.

În ceea ce privește secțiunea de teatru, aceasta este și în acest an una competițională.

Un juriu de profesioniști în arta dramaturgică va acorda 5 premii celor 6 spectacole de teatru care se vor vedea în premieră la Brașov - Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Premiul pentru Regie, Cel mai bun spectacol și Premiul Special al Juriului.

Programul complet al evenimentelor, aici: Săptămâna Comediei.

Sursa foto: Asociația Culturală Fanzin





Ruxandra Stoica