ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ceremonial militar la aniversarea unui secol de existență a Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa

Publicat: vineri, 30 Iunie 2023 , ora 12.58
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Este sărbătoare zilele acestea, la Brașov. Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa împlinește, mâine, un secol de existență.

Cu ocazia sărbătoririi centenarului, astăzi a avut loc în Piața Sfatului un ceremonial militar și religios, la care au participat Alteța Sa Regală Margareta, custodele Coroanei, împreună cu Principele Radu, șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul-locotenent Daniel Petrescu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, autorități locale și militari români și străini.

Șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul-locotenent Daniel Petrescu a ținut un scurt discurs:

Pe parcursul ceremoniei, Drapelul de Luptă al Marii Unități a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de Pace pentru Militari, iar mai mulți ofițeri și subofițeri, în frunte cu generalul de brigadă Ilie Marian Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Sarmizegetusa, au fost decorați cu diferite ordine și medalii.

Comandantul Brigăzii Generalul Dragomir:

La finalul ceremonialului, cele 7 subunități ale Brigăzii au trecut în pas de defilare prin fața oficialităților și a publicului prezent, dar nu înainte de a cânta Marșul Vânătorilor de munte:



Tot pentru marcarea centenarului, vânătorii de munte brașoveni au prezentat, în Parcul Central, armament, echipamente și tehnică de luptă.

Pe aleea parcului, copiii au avut la dispoziție și un panou de alpinism:

La Muzeul Județean de Istorie, evenimentul este marcat printr-o expoziție temporară dedicată istoriei vânătorilor de munte (vezi AICI).

În această seară, militarii Brigăzii au programată retragerea cu torțe, în intervalul orar 22.00-22.30, iar itinerarul de deplasare este următorul: Biserica Neagră – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Sursa foto: Radio România Brașov FM


Nucu Jalea, Ruxandra Stoica