Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

JURNAL DE CĂLĂTORIE. Mergem în cel de-al doilea cel mai ”înalt” oraș din Europa

Publicat: duminică, 2 Iulie 2023 , ora 17.46
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Briançon, intrat din 2008 în patrimonial UNESCO, este situat în inima Munților Alpi, la 1350 de metri altitudine, ceea ce a și determinat denumirea de al doilea cel mai ”înalt” oraș din Europa.

Este o localitate poziționată în regiunea Provance, departamentul Hautes - Alpes. Peste 3 secole au trecut peste cea mai cunoscută fortăreață din Briançon, devenită locul preferat de promenadă al turiștilor și localnicilor - Gargouille. Aceasta a fost punctul strategic al francezilor, având rol de oraș-granizoană care proteja Franța de invaziile italiene.

De cum intri în fortăreață, te întâmpină imensa Poarta Pignerol dotată cu țepușe care în vremea războaielor era principala cale de blocare a invadatorilor.

De multe ori supranumit "Orașul artei și al istoriei" datorită patrimoniului cultural excepțional, istoricii și arhitecții au declarat Briançon-ul o adevărată operă de artă, prin bisericile, elementele arhitecturale, fântânile și ceasurile sale solare.

Sub nicio formă nu trebuie să plecați din Briançon până când nu ajungeți la marginea fortăreței, practic pe zidurile ei înalte, pentru a admira peisajul absolut fantastic către Alpi.

Bianca Bucă