Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, singurul din tot județul care are promovare 100% la Bacalaureat

Publicat: luni, 3 Iulie 2023 , ora 16.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproape 2500 de candidați, dintr-un total de 3.163 de candidați prezenți au promovat examenul de Bacalaureat, în județul Brașov.

Rezultatele sunt ușor mai bune față de anul trecut, iar în 2023, județul nostru are și două medii de 10, una la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, cealaltă la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”.

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” este singura unitate liceală în care rata de promovare este de 100%.

Sunt însă și unități liceale care au avut rezultate foarte slabe.

„Procentul de promovabilitate de anul acesta, înainte de contestații, - 78,91 - ne situează pe un onorabil loc 6 între județe, cu mai mult de 6 procente peste media națională. La jumătate dintre unitățile școlare brașovene, procentul celor promovați depășește media națională. Alarmantă rămâne, totuși, diferența dintre procentele de promovare înregistrate la acest examen pentru unitățile școlare liceale, de la 100% la sub 15%, în condițiile în care, la cele din urmă, cu procente mici, raportul celor înscriși la examenul de Bacalaureat, comparativ cu numărul celor existenți la începutul anului școlar este mult mai mic decât al celor cu procente mari de promovare”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, până la 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 7 iulie.




Adina Chirvasă