Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Refugiile montane din Munții Făgăraș vor fi refăcute

Publicat: luni, 3 Iulie 2023 , ora 19.17
Sursa foto: Facebook / Asociația Montană Carpați
Sursa foto: Facebook / Asociația Montană Carpați

Refugiile montane din Munții Făgăraș vor fi refăcute de Asociația Montană Carpați și Salvamont Argeș, cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia.

Primul refugiu realizat prin intermediul acestui parteneriat a fost cel din Șaua Scării.

 

Noi, la Fundația Conservation Carpathia, protejăm ceea ce iubim cel mai mult - natura sălbatică a Munților Făgăraș, și ne dorim ca oamenii să se reconecteze cu muntele sau chiar să se conecteze, dacă nu au mai fost vreodată, iar pentru aceasta au nevoie de drumeții sigure și de o infrastructură adecvată. Ne bucurăm să fim alături de Asociația Montană Carpați și de Serviciul Salvamont Argeș în procesul de refacere a refugiilor din Munții Făgăraș și să-i susținem cu transportul aerian. Ne propunem să realizăm împreună cel puțin un refugiu pe an și să contribuim astfel la dezvoltarea infrastructurii viitorului parc național Munții Făgăraș”, a precizat directorul de comunicare al Fundației Carpathia, Victoria Donos.

Noul refugiu montan Scara va fi amplasat în locul vechiului refugiu - distrus în anul 2018 - în Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, în apropierea Vârfului Negoiu și a Custurii Sărății și va fi deschis drumeților în luna august.

Acesta va avea o suprafață de 36 mp și va adăposti între 15 și 18 persoane.

Camelia Vlad