ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 3.000 de pasageri au trecut pe la punctele de control din Aeroportul Brașov, de la inaugurare

Publicat: luni, 3 Iulie 2023 , ora 19.37
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Peste 3.000 de pasageri au trecut pe la punctele de control din Aeroportul Internațional Brașov, fie pentru îmbarcare, fie după debarcare, de la inaugurarea din 15 iunie până în prezent, după cum a anunțat conducerea obiectivului.

La acest moment, există o singură companie de linie care operează zboruri la Brașov pentru 10 destinații din Germania, Belgia, Spania, Anglia și Italia (începând de astăzi).

Pe lângă cele două chartere spre Turcia și Grecia, din luna august încă o companie de linie își va face simțită prezența la Brașov, cu zboruri spre Londra și Dortmund.

Ce alte destinații sunt în discuții până la sfârșitul anului ne-a spus directorul aeroportului, Alexandru Anghel:

Avem mai multe tipuri de abordări. Avem abordări și în afară, cu aeroporturi, să avem zboruri punctuale, pe destinații care sunt de interes pentru Brașov. Avem discuții și cu companii care sunt prezente în România, deci avem interes. Singurul impediment a fost legat de operaționalizarea aeroportului. Atâta timp cât nu exista certitudinea că aeroportul chiar este funcțional și să vină să vadă cu ochii lor, companiile n-au avut curajul să meargă mai departe. Suntem în discuții. Deschidem o cursă de Paris-Orly, Tel Aviv – Israel, și mai sunt și alte destinații pe care le avem în vedere”.

Camelia Vlad