Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ai carte, ai Târgul Gaudeamus Radio România. De mâine, la Brașov

Publicat: marți, 4 Iulie 2023 , ora 14.46
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mii de cărți de la peste 50 de branduri reunite în 40 de standuri și patru concursuri cu premii substanțiale, adresate celor mai tineri vizitatori. Toate acestea sunt pregătite pentru prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, care debutează mâine la Brașov, în Piața Sfatului.

„Târgul începe într-o perioadă cu totul nouă pentru Brașov, nu l-am mai organizat niciodată în cursul lunii iulie. Sperăm să fie o schimbare de bun augur. Este o ediție estivală, de vacanță, pe care am gândit-o astfel încât toți cei care ajung aici să se poată relaxa. Târgul se deschide pentru public miercuri, 5 iulie, la ora 10, dar deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 12. Avem patru concursuri cu premii substanțiale, în bani, adresate celor mai tineri locuitori ai Brașovului sau elevilor care învață în zonele din jur.“, spune specialistul în comunicare al Târgului de carte Gaudeamus, Connie Chifor.

Cei mai tineri vizitatori din această zonă a țării sunt invitați să se implice activ în susținerea evenimentelor cu impact asupra comunității și în promovarea orașului în care trăiesc sau învață: concursul de desen #MândrudeBrașovulmeu, adresat elevilor din ciclul primar; concursul de grafică dedicat tinerilor pasionați de grafică și design #GaudeamusBrașov2030, concursul de fotografie #Brașovulsecret adresat fotografilor amatori și concursul de creație literară „Gaudeamus în orașul meu”.

„Regulamentele concursurilor vor fi în curând disponibile pe site-ul gaudeamus.ro, lucrările vor fi trimise la o adresă de e-mail pe care o vom comunica tuturor celor interesați. Mai multe informații puteți afla oricând de la secretariatul din incinta târgului sau de pe site-ul nostru.“, a adăugat  specialistul în comunicare al Târgului de carte Gaudeamus, Connie Chifor.

Concursurile sunt organizate de Radio România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, iar cele 16 premii, cu valori cuprinse între 160 și 350 de lei acordate cu acest prilej vor fi oferite de Radio România.  

Târgul de carte face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură națională inițiat și desfășurat de peste 20 de ani de Radio România. Ediția brașoveană, derulată în intervalul 5 – 9 iulie, este organizată de Echipa Gaudeamus împreună cu Radio România Brașov, și este cofinanțată de Primăria Municipiului Brașov.
Camelia Vlad