ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Întrecere națională. Cel mai puternic pompier va fi ales la Brașov

Publicat: marți, 4 Iulie 2023 , ora 16.42
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov

Cel mai puternic pompier din România va fi ales la Brașov, în urma întrecerii naționale care are loc astăzi și mâine. Pompierii care au câștigat probele la întrecerile din județele lor s-au prezentat în parcarea unui mall din Brașov, unde are loc faza finală a competiției.

„Acest concurs are ca scop dezvoltarea și perfecționarea abilităților fizice. Este un concurs foarte dificil în care este nevoie de viteză, îndemânare, forță, dar și de rezistență. Sunt probe specifice pompierilor, foarte dificile: au de transportat un manechin de 80 de kilograme, au de urcat două scări cu două canistre de 30l și de sărit gardul. Toate probele se desfășoară cu un echipament de aproximativ 20 de kilograme.“, spune purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

Competiția se desfășoară pe trei categorii de vârstă: până în 30 de ani, între 30 și 40 de ani și peste 40. De la întrecere nu a lipsit campionul de anul trecut de la categoria sub 30 de ani.  

„Sper să fie bine astăzi. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut. E o probă foarte frumoasă, dar și foarte solicitantă. Nu te face să te lupți doar cu colegii, ci cu tine însuți. Asta necesită o pregătire foarte bună.“, a declarat plutonierul Ioan Popa, de la ISU Alba, care, recent, a câștigat și titlul european, în Germania.

Nici Brașovul nu stă rău la acest concurs. Cel mai puternic pompier brașovean a urcat și el pe podium la întrecerea continentală din Germania și speră să reușească să-l învingă de această dată pe prietenul său din Alba. 

„Este greu, dar este și plăcut. Când știi că ai dat tot ce ai putut în competiție, e cel mai plăcut sentiment. Este vorba despre un traseu utilitar aplicativ care este inspirat din activitatea noastră zilnică. Încercăm să simulăm aici diferite tipuri de intervenții sau de situații cu care ne-am putea confrunta în timpul serviciului.“, a spus locotenentul Sandu Istrate. 

Cei doi au obținut timpi foarte buni și în întrecerea de marți, de la Brașov, astfel că sunt principalii favoriți să câștige, la categoriile lor de vârstă.
Sorin Țîrcă