Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tabere de vară pentru copiii din Vama Buzăului și împrejurimi

Publicat: marți, 4 Iulie 2023 , ora 17.06
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Copiii din stațiunea de interes local Vama Buzăului, dar și din localitățile învecinate, își pot petrece vacanța de vară în taberele școlare organizate de administrația locală în parteneriat cu Școala Gimnazială din comună, Asociația Culturală Museion Brașov și Asociația Feuerstein – Centru de dezvoltare personală.

„Junior Ranger” și „Îndrăznește, TU poți” sunt doar două dintre aceste tabere.

„Prima dintre ele se numește tabăra de vară Junior Ranger, prin care copiii vor avea diferite activități în natură pe parcursul a cinci zile. Vor fi moderate aceste activități de un biolog, un silvicultor, un geolog, un istoric, în funcție de tematică.“, spune primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

A doua tabără conține ateliere de dezvoltare emoțională și antrenament cognitiv pentru copii, prin Metoda Feuerstein. A treia tabără de vară este dedicată copiilor care vor să învețe tainele picturii de la artiștii plastici prezenți în această perioadă în Vama Buzăului tocmai pentru a organiza astfel de ateliere. 

Pentru copiii vămășenilor, 50% din cheltuieli sunt suportate de la bugetul local, iar pentru cursanții din afara localității, părinții vor susține intergral activitățile la care participă copiii lor.

Camelia Vlad