ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Strada Institutului, care face legătura cu aeroportul, va fi extinsă

Publicat: marți, 4 Iulie 2023 , ora 17.48
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Extinderea străzii Institutului, care face legătura cu aeroportul, a obținut avizul Comisiei de Circulație. Membrii comisiei au aprobat varianta de dublarea a străzii Institutului și conectarea cu Calea Făgărașului.

„Comisia de circulație a avizat proiectul de extindere a străzii Institutului și de racordare a acestei străzi la Calea Făgărașului. Vorbim despre o stradă importantă pentru municipiul Brașov, pentru că face legătura cu Aeroportul din Ghimbav și cu viitorul Medical City, unde vor funcționa Spitalul de Pneumo și Spitalul Regional. Proiectul aprobat prevede extinderea la două benzi pe sens, cu trotuar și pistă de biciclete. Iar racordarea la Calea Făgărașului se va face printr-o turbogirație suspendată, care se va conecta direct la pasajul de pe Calea Făgărașului.“, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Pe lângă legătura cu străzile adiacente și cu ocolitoarea municipiului, proiectul de lărgire a străzii Institutului are ca efect și rezolvarea problemei majore a legăturii dintre cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden cu restul orașului, influențate mai ales de trecerile la nivel cu calea ferată.

Actualul pasaj de pe Calea Făgărașului va fi refăcut în zona în care supratraversează strada Curmăturii și se amenajează sensul giratoriu. În acest fel, vor fi eliminate blocajele cauzate de circulația feroviară care îngreunează traficul rutier dinspre și spre acest cartier.

Nucu Jalea