Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pentru finalizarea centrului rezidențial pentru persoanele cu autism și sindrom Down este nevoie de ajutorul comunității

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2023 , ora 17.52

Începute cu 6 ani în urmă, lucrările de reabilitare și amenajare a clădirii în care va funcționa Centrul rezidențial pentru persoanele cu autism și sindrom Down, din comuna Prejmer, sunt încă în plină desfășurare.

Pentru finalizare este nevoie în continuare de sprjinul comunității.

Voluntar la Asociația Copiii de Cristal, Anca Iamandi:

Proiectul centrului rezidențial este realizat cu sprijinul administrației locale Prejmer, care a pus la dispoziție locația, și cu al organizației americane Globe Aware, care a asigurat o mare parte din fondurile pentru materialele de construcții și s-a ocupat de recrutarea a circa 300 de voluntari care au venit atunci în România tocmai pentru acest proiect.

Acum, se pregătesc iar să vină la Lunca Câlnicului, pentru o nouă serie de voluntariat în sprijinul copiiilor cu autism.

Voluntar în acest proiect, Kristina Creoșteanu:

Proiectul centrului rezidențial este primul de acest fel din țara noastră.

Acolo vor fi organizate servicii sociale – rezidențiale pentru adulți cu autism, sindromul Down și alte tulburări asociate, dar și servicii de ocupare în sistem de atelier protejat sau locuri de muncă protejate în comunitate, în funcție de abilități și gradul de independență al beneficiarilor.

Doritorii care vor să se alăture acestui proiect, pot face donații în bani, materiale de construcții sau pot să dea o mână de ajutor prin servicii de voluntariat.

Camelia Vlad