ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Copil de 13 ani din Brașov vândut de tatăl său, un individ care l-a obligat să muncească la o fermă din județul Covasna

Publicat: joi, 6 Iulie 2023 , ora 8.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Doi bărbați bănuiți de exploatarea unui minor au fost reținuți de Poliție, fiind cercetați pentru trafic și rele tratamente aplicate acestuia, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, tatăl copilului, un bărbat, de 35 de ani, din județul Brașov l-ar fi dat, în schimbul unei sume de bani, unui bărbat din localitatea covăsneană Zagon, care l-ar fi obligat să lucreze la ferma sa, ca îngrijitor de animale, anul trecut în luna octombrie.

DIICOT- Biroul Teritorial Covasna a precizat că băiatul ar fi fost obligat să efectueze munci grele și ar fi fost cazat în condiții insalubre, fiind lipsit de orice activități adecvate vârstei sale.

Mai multe detalii ne-a oferit purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Bogdan Stroe:

”Minorul ar fi fost exploatat prin obligarea la muncă, respectiv îngrijitor de animale, la ferma bărbatului din Zagon, până în luna iunie a anului 2023, când, ca urmare a măsurilor întreprinse de polițiști, acesta a fost primit într-un centru de minori prin plasament în regim de urgență. Ca urmare a lipsei de îngrijire și educație elementară, minorul nu a acumulat cunoștințe de bază pentru un copil de vârsta lui, nefiind în măsură scrie sau citească și nici recunoască noțiuni precum conceptul de bani”.

Polițiștii au efectuat în data de 1 iulie o percheziție domiciliară în comuna Zagon, iar cei doi bărbați au fost duși la audieri.

”În urma probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 2 iulie a.c., Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a bărbatului de 35 ani și măsura controlului judiciar față de celălalt bărbat. Curtea de Apel Brașov a admis contestația formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Covasna și a dispus arestarea preventivă a bărbatului”, se mai arată în comunicat citat de  AGERPRES. 

Mihai Cojocaru