Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Județul Brașov are a treia pensie medie pe țară

Publicat: duminică, 9 Iulie 2023 , ora 15.07
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Dacă în privința salariului mediu net, județul Brașov mai are de recuperat până să ajungă la media națională, la pensii stăm mult mai bine.

Județul nostru rămâne cu a treia pensie medie pe țară, după județul Hunedoara și municipiul București. Pensia medie în județul Brașov a fost în primul trimestru al acestui an de 2.347 lei, față de 2.003 lei, cât a fost pensia medie în România.

În schimb, numărul pensionarilor a cunoscut o scădere de aproape 100 de persoane față de ultimul trimestru al anului trecut și a coborât sub 147.000.

Pe de altă parte, cu 7 pensionari la 10 angajați, județul Brașov ocupă locul 7 pe țară, după județul Ilfov, municipiul București și județele Cluj, Timiș, Arad, Bihor.

În primul trimestru din 2023, cea mai mică pensie medie a fost în Botoșani, de 1.588 lei, în timp ce valoarea cea mai mare s-a înregistrat în Hunedoara, de 2.666 lei.

Sorin Țîrcă