Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nereguli depistate de inspectorii ITM Brașov

Publicat: luni, 10 Iulie 2023 , ora 14.17
Sursa foto: arhivă / ITM Brașov
Sursa foto: arhivă / ITM Brașov

În luna iunie, inspectorii de muncă din Brașov au dat amenzi de peste 260.000 de lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru diminuarea incidenței muncii nedeclarate, ITM Brașov a efectuat 170 de controale, fiind depistate 10 persoane care munceau “la negru” pentru 6 angajatori.

Aceștia din urmă au primit amenzi totale de 120.000 de lei.

''Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, au fost sancționați 5 angajatori, identificându-se 9 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare totală de 100.000 lei și un avertisment scris. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității a fost sancționat un angajator, identificându-se o persoană în această situație, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei'', a precizat inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 81.500 lei.

Tot în luna iunie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 73 controale în urma cărora au fost sancționați 24 de angajatori, cu amenzi în valoare de 41.500 lei. 

Radio România Brașov FM