ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiect de investiții pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Publicat: luni, 10 Iulie 2023 , ora 23.59
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Administrația județeană a lansat, luni, un proiect de investiții pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, destinat îngrijirii pacienților cu patologie psihiatrică.

Pentru realizarea studiului de fezabilitate, în bugetul județean există disponibilă suma de 260.000 de lei.

În cadrul unei ședințe de lucru cu factorii de decizie din domeniul sanitar, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a prezentat necesitatea realizării acestui obiectiv, care va aduna la un loc  toate secțiile psihiatrice.

Acestea funcționează, în prezent, dispersat, în sediul din Brașov al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, cât și la secțiile exterioare situate la Zărnești și la Colonia 1 Mai Vulcan.

Investiția se va realiza la Sânpetru, pe un teren cu o suprafață totală de 16.025 mp, iar viitoarea clădire va asigura un număr de 512 paturi, din care 500 de paturi de spitalizare continuă și 12 paturi de spitalizare de zi.

„Vrem să rezolvăm această problemă acută a lipsei de spații cu care se confruntă Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Ne dorim să grupăm toate secțiile de psihiatrie într-un singur areal, într-o unitate spitalicească modernă care să asigure standardele și cerințele actuale de calitate, dar și să răspundă provocărilor generate de creșterea numărului de cazuri psihiatrice. Propunem ca noua locație să asigure spații suficiente pentru secțiile de psihiatrie în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi destinate pacienților acuți și cronici, atât adulți, cât și copii, pentru tratarea adicțiilor, pentru pacienții cronici care sunt cazuri medico-legale, dar și spații pentru psihoterapie și terapie ocupațională, sală de sport, sector destinat cercetării și studiilor clinice, ambulatoriu Integrat, laboratoare de analize medicale, radiologie și imagistică, spații pentru funcțiuni administrative și auxiliare”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov.

În momentul de față, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie sunt disponibile doar 97 de paturi de psihiatrie, alte 66 fiind închise temporar din cauza lipsei spațiilor.  

În ceea ce privește sursa de finanțare a acestui proiect, Consiliul Județean Brașov contează pe accesarea de fonduri europene.

Camelia Vlad