ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reglementări juridice pentru comunitățile rome

Publicat: marți, 11 Iulie 2023 , ora 16.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Așezările informale locuite în majoritate de comunități rome trebuie reglementate juridic de către administrațiile publice locale pe teritoriul cărora se află - condiție primordială pentru responsabilizarea și integrarea socială a acestor cetățeni.

Aceasta este una dintre concluziile studiului intitulat „Diagnostic teritorial privind comunitățile de romi din Regiune de Dezvoltare Centru”, realizat de Asociația Make Better, în cadrul unui proiect al Institutului Național Democratic – România.

Cadrul legal prin se poate acționa este tocmai „Legea așezărilor informale” din anul 2019, spune unul dintre realizatorii studiului, prof. univ. Bogdan Suditu de la Universitatea din București:



Județul Brașov are peste 10% din populație de etnie romă, potrivit ultimului recensământ.

Primăriile cu astfel comunități în administrare caută soluții la problema așezărilor informale.

Primarul comunei Augustin, Sebastian Porumb:


În localitățile cu mai puțini romi au fost găsite mai ușor soluții.

Primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu:



Măsuri și investiții în așezările informale sunt prevăzute în două programe guvernamentale: PNRR și Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială.

Camelia Vlad