Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Crosul HOSPICE, la finish: 75.000 de euro pentru pacienții cu boli incurabile

Publicat: marți, 11 Iulie 2023 , ora 17.15
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Peste 700 de persoane au alergat pentru EI, pacienții îngrijiți de HOSPICE, sâmbătă, la cea de-a 15-a ediție a crosului caritabil organizat de Fundație în acest weekend, pe Aleea de Sub Tâmpa.

În urma evenimentului s-au adunat peste 75.000 de euro, care vor fi folosiți pentru serviciile gratuite de care beneficiază pacienții HOSPICE.

Alergătorii de toate vârstele s-au întrecut atât în pași de alergare, cât și în fapte bune.

Cea mai populară cursă a crosului a fost cea de 2 km, care a numărat aproape 240 de concurenți la start.

O cursă extrem de disputată a fost și Cursa de 10 km, unde s-au întrecut 143 de concurenți.

Au fost și două curse care au urcat pe Tâmpa, urmând un traseu de trail.

Celelalte curse ale crosului au fost de 4 km, Ștafeta de 6 km și Cursa Copiilor, unde peste 100 de copii s-au întrecut și au fost premiați la linia de finish.

Cea de-a 15-a ediție a crosului Aleargă TU pentru EI i-a adus la start și pe pacienții HOSPICE Casa Speranței, care au pornit într-o cursă simbolică, alături de rude și de o parte dintre specialiștii fundației.

Într-un moment extrem de emoționant, ei au parcurs traseul ținându-se de mână, în aplauzele susținătorilor aflați pe margine.

Iar solidaritatea a mers mult mai departe de Aleea de Sub Tâmpa din Brașov. Peste 1300 de alergători din toată țara, dar și din multe alte țări din lume au alergat în cursele virtuale, în care au strâns mulți kilometri, ce vor fi echivalați cu câte 1 euro de către sponsori.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Brașov, Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane, Serviciul Salvamont Brașov.
Adina Chirvasă