ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea brașoveană cumpără noi autobuze prietenoase cu mediul

Publicat: miercuri, 12 Iulie 2023 , ora 13.40
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Administrația locală brașoveană vrea să înlocuiască autobuzele articulate cu motorizare Euro 6 cu autobuze hibrid electrice articulate.

În același timp, odată cu preluarea transportului în comun din Săcele, Municipalitatea vrea să elimine de pe străzile orașului și vechile autobuze Euro 2 și 3 care asigurau transportul între cele două localități.

Le va înlocui cu autobuze second-hand, dar prietenoase cu mediul.

„În perioada următoare vor fi achiziționate 15 autobuze articulate hibrid, care vor înlocui autobuzele diesel care circulă în oraș. Totodată, odată cu preluarea operatorului de transport și asigurarea serviciului de transport pentru cetățenii din Săcele, RAT Brașov va achiziționa și 15 autobuze, de asemenea, articulate - Euro 6 hibrid sau electrice utilizate - care vor fi puse la dispoziția cetățenilor din Săcele. Vorbim de cetățeni care până acum beneficiau de un transport asigurat de autobuze foarte vechi, Euro 2 și Euro 3, care, pe lângă că nu asigurau condiții optime, poluau foarte mult ambele orașe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Valoarea estimată a celor 15 autobuze hibrid noi este de peste 44 milioane lei.

Valoarea estimată a celor 15 autobuze pentru Săcele  este de peste 13 milioane lei.

În ultimii ani, municipalitatea a cumpărat 72 de autobuze electrice, 51 de troleibuze și 10 autobuze hibrid electrice și a obținut finanțare nerambursabilă pentru alte 73 de autobuze electrice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Adina Chirvasă