ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sentința mult așteptată de revoluționarii brașoveni

Publicat: miercuri, 12 Iulie 2023 , ora 16.04
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
29 iulie este data la care ar trebui să aflăm dacă Brașovul intră în categoria orașelor care au avut sau nu rol determinant în Revoluția din Decembrie 1989.

Acest titlu se conferă localităților care îndeplinesc anumite criterii, iar secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor spune că Brașovul nu le îndeplinește. Una dintre condițiile suficiente care fac ca un oraș să primească acest titlu este să se fi înregistrat morți, răniți sau reținuți înainte de fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Pe de altă parte, președintele revoluționarilor brașoveni, Vasile Mardare, spune că orașul nostru îndeplinește această cerință:




Pe lângă pierderea titlului de oraș cu rol determinant, mulți dintre membrii asociației care sunt luptători cu rol determinant, ar pierde și ei acest statut.

Aceasta ar însemna pierderea unor sume importante care le vin acestor persoane în fiecare lună. Potrivit lui Vasile Mardare, instanța este în propunțare și ar urma să facă publică decizia înainte de finalul acestei luni.

Sorin Țîrcă