ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 60 de candidați s-au retras din examenul de Titularizare, la Brașov

Publicat: miercuri, 12 Iulie 2023 , ora 16.13
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Aproape 60 de candidați s-au retras din examenul de Titularizare, la Brașov. Unul a fost eliminat din sală pentru tenativă de fraudă.

A fost un examen ușor. Este concluzia unor candidați care au susținut, astăzi, proba scrisă a concursului de Titularizare. La Brașov, au fost înscrise peste 1000 de persoane, dar au absentat 187 de candidați.

Alți aproape 60 s-au retras din examen și vor avea lucrările anulate, iar un candidat a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă. În final, 790 de candidați vor primi note pentru ceea ce au scris. 


Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 18 iulie. Cei nemulțumiți pot depune contestații, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 26 iulie.

În județul Brașov sunt 253 de posturi cu viabilitate mai mare de 4 ani, practic, titularizabile. De asemenea, mai sunt și 585 de posturi cu viabilitate cuprinsă între 1 și 3 ani, practic, posturi pe perioadă determinată.

În plus, mai sunt 1.693 de fracții de normă care, combinate, pot forma alte câteva sute de posturi.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru asta, e nevoie ca un candidat să obțină minimum nota 7 la examenul scris și să existe catedră vacantă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, mai exact suplinire, candidatul trebuie să obțină minimum nota 5.

Adina Chirvasă