Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protecția Consumatorilor a închis mai multe centre pentru bătrâni

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 9.43
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproape 300 de operatori economici verificați și amenzi în valoarea de 800.000 lei. Acesta este pe scurt bilanțul controalelor realizate de Comisariatul Regional Pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru Brașov, în contextul acțiunilor privind controlul centrelor destinate persoanelor vârstinice, cu dizabilități și cele destinate copiilor, în perioada 10 - 16 iulie.

Pentru neregulile constatate au aplicat 365 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 815.500 lei și 261 avertismente.

De asemenea, s-a decis și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficinețelor în cazul a 20 operatori economici la care s-au constata mai multe abateri. În județul Alba, s-au constat neconformități într-o singurî unitate, în timp ce în județele Covasna și Harghita, echipele de control au găsit probleme în câte două unități. Verificări au fost făcute și în județil Mureș, unde abaterile au fost găsite la 3 operatori economici.

La Brașov, s-au constatat nereguli în mai multe unități. Acestea au vizat de la cădițe de duș neigenizate, tavane cu infiltrații de apă, bucăți de zidărie sau faință sparte sau căzute și până la mucegai în camere, mobilier deteriorat sau saltele pentru pat deteriorate si murdare.

În consecință, căminul de bătrâni din Noua, Asociația Centrul pentru persoane Tabita din Făgăraș, DGASPC Codlea și Asociația Centrul de batrâni Casa Daniel, Săcele Bunloc, au fost închise de Protecția Consumatorilor.

La nivelul județului Brașov, au fost făcute verificări la 52 de centre de vârstnici, au fost date amenzi de 75.000 de lei și 47 de avertismente.


Radio România Brașov FM