Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aleșii locali au respins participarea Brașovului la Târgul Expo Real

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 11.38
Sursa foto: arhivă / brasovcity.ro
Sursa foto: arhivă / brasovcity.ro

Participarea Brașovului la Târgul Expo Real este sub semnul întrebării. Târgul are loc în perioada 4-6 octombrie, la Munchen, Germania, dar în această perioadă se fac rezervările contracost.

Întruniți în ședință de îndată, majoritatea aleșilor locali s-a abținut de la a vota proiectul de hotărâre prin care primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, solicita 90.000 de euro pentru costurile estimate de participare, care presupun și organizarea standului.

Proiectul însă a fost respins, cu 13 abțineri, dat fiind că voturile de abținere sunt contabilizate drept voturi împotrivă. Edilul însă, a precizat că va readuce acest proiect în votul consilierilor:

"Vom lua legătura cu organizatorii și voi reveni cu el la vot în fața dumneavoastră pentru un vot, înainte de termenul limită, în condițiile în care sper obținem o amânare de câteva zile. Deci, ori vineri, ori săptămâna viitoare, intenția este revin".

Expo Real reprezintă cel mai important târg de investiții din Europa, cu o tradiție de peste 25 de ani, fiind axat pe domeniul imobiliar, în mod special. Ediția din 2022, în care Brașovul a fost pentru prima dată reprezentat, a întrunit peste 1800 de expozanți și peste 39.000 participanți, din 73 de țări.
Adina Chirvasă