ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premierul Ungariei aterizează la Brașov. Anterior, Viktor Orban s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 14.56
Sursa foto: Facebook / Orbán Viktor
Sursa foto: Facebook / Orbán Viktor

Premierul Ungariei Viktor Orban va ateriza în scurt timp pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, pentru a merge apoi spre Băile Tușnad. 

„Suntem onorați, avem o vizită importantă. Premierul Viktor Orban va veni din Ungaria cu un avion privat. Zborul este programat după ora 15.“, a declarat directorul Aeroportului, Alexandru Anghel. 

Anterior, premierul român Marcel Ciolacu l-a primit pe Viktor Orbán în București, la un prânz privat. Guvernul a transmis, într-un comunicat de presă, că cei doi premieri au discutat despre „inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări”, fără să specifice, însă, despre ce proiect este vorba.

De altfel, Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare alături de Marcel Ciolacu, menționând că „Acesta este începutul unei prietenii frumoase“. De la Brașov, Viktor Orban va merge la Băile Tușnad, unde va susține o prelegere la Universitatea de Vară. Ne dă detalii despre eveniment președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania și responsabil cu programul politic al taberei de la Băile Tușnad, Sandor Krisztina.

„Prelegerile și discuțiile acestei ediții se axează pe tema războiului, pe consecințele acestuia asupra transformărilor sociale și politice din regiune și chiar globale, care sunt legate de acest conflict care are consecințe asupra tuturor.“, spune Sandor Krisztina.

La fel ca în fiecare an, în programul Universității de Vară este inclusă tradiționala masă rotundă la care participă liderii diferitelor asociații și partide politice din Bazinul Carpatic ce îi reprezintă pe maghiarii din țările din vecinătate.