ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenții 2023 mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie la AJOFM și să beneficieze de indemnizație

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 16.22
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Pentru a beneficia de anumite drepturi, precum prima de inserție de 1.794 de lei dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, absolvenții unei forme de învățământ din promoția 2023 mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Până la acest moment, Agenția din Brașov a înregistrat 140 de astfel de dosare. Cu detalii, directorul AJOFM Brașov, Liliana Dragomir:

"Structura pe studii a acestora se prezintă astfel: 131 de tineri absolvenți de liceu, din care 56 sunt femei, opt tineri absolvenți de școală profesionale și o persoană absolventă de studii superioare. Doresc menționez absolvenți promoției 2023 au la dispoziție 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru a se înregistra în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv până la data de 1 august 2023".

Absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidența AJOFM Brașov beneficiază, printre altele, de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională și consultanță pentru deschiderea unei afaceri proprii. Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 299 lei.
Camelia Vlad