Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Design de bijuterie și artă clasică. Artiștii sunt invitați într-un concurs inedit lansat de Muzeul de Artă

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 16.56
Sursa foto: Muzeul de Artă
Sursa foto: Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Brașov îi provoacă pe artiști cu un concurs inedit. Timeless Jewelry, un concurs de design de obiect, invită creatorii din România, până în 3 septembrie, să participe cu propuneri de bijuterii, individuale sau colecții, inspirate dintr-o selecție de 21 de opere de artă aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Brașov.

Lucrările care vor fi utilizate ca surse de inspirație pentru participanții la concurs pot fi descoperite și explorate în muzeu și pe platforma web dedicată proiectului.

La finalul perioadei de înscriere și după evaluare, juriul va acorda cinci premii - câte un premiu în valoare de 10.000 de lei va fi acordat pentru fiecare propunere câștigătoare, suma reprezentând onorariul pentru conceptul artistic și drepturile de autor, precum și costurile aferente producției prototipului și a unei serii limitate de minimum 25 de bucăți.

Concursul este organizat în parteneriat cu Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și cu Muzeul Național Cotroceni.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Adina Chirvasă