Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Descoperirea bucuriei offline", o campanie Salvați Copiii

Publicat: joi, 20 Iulie 2023 , ora 15.56
Sursa foto: Facebook / Salvați Copiii România
Sursa foto: Facebook / Salvați Copiii România

Salvați Copiii lansează campania "Descoperirea bucuriei offline", menită să încurajeze copiii și adolescenții să se reconecteze cu lumea reală în vacanță.

Reprezentanții Fundației atrag atenția asupra pericolelor online la care sunt expuși copiii și adolescenții, mai ales că acum, în vacanță, au mai mult timp de navigat pe internet. Potrivit unui sondaj realizat de Fundație, în luna mai, 15% dintre copii spun că li s-au solicitat imagini cu conținut cu caracter sexual pe internet, iar dintre aceștia, 4 din 10 copii spun că un adult le-ar fi solicitat aceste fotografii.

TikTok este rețeaua socială care comportă cel mai mare risc în ceea ce privește intrarea în contact cu necunoscuți pe internet.

Primim mai multe detalii de la reprezentantul coordonator al programului siguranță online, Claudia Oprescu:

La Brașov, unii dintre adolescenți preferă să-și petreacă vacanța alături de prieteni și mai puțin pe dispozitivele electronice.

Până în 31 august, voluntarii Salvați Copiii vor desfășura activități recreative despre principiile siguranței pe internet în București și 14 județe, în care organizația are filială sau birou local. Ghidul cu activități distractive de realizat împreună poate fi accesat de către părinți pe oradenet.ro.
Adina Chirvasă