ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Explozie într-un bloc de locuințe din Zărnești

Publicat: sâmbătă, 22 Iulie 2023 , ora 9.36
Sursa foto: IPJ Brașov
Sursa foto: IPJ Brașov

Patru persoane au ajuns la spital, în această dimineață, pentru îngrijiri medicale, iar mai multe bunuri au fost distruse, în urma unei explozii care s-a produs în jurul orei 5 într-un bloc de garsoniere din orașul Zărnești.

În această dimineață, la ora 05.13, echipele de intervenție au fost anunțate de producerea unei explozii neurmată de incendiu, la o locuintă situată la etajul 1 al unui bloc din localitatea Zărnești.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, 2 echipaje SMURD și un echipaj SAJ.

În urma producerii exploziei, au fost afectate 21 de spații locuibile, 1 spălător și o bucătărie comună.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, pentru cercetări, au luat măsuri pentru evacuarea persoanelor din bloc, precum și pentru păstrarea unei distanțe de siguranță și protecție.

Cercetările sunt în desfășurare, pentru a se stabili cauzele și împrejurările în care a avut loc explozia.

Totodată, a fost anunțat Inspectoratul de Stat în Construcții, dar și companiile care furnizează electricitate și gaz.

Din păcate, medicii sunt rezervați cu privire la starea victimelor ajuse la urgență. Cu mai multe detalii, purtător de cuvânt spital judetean, Marius Leonte:

"În cursul dimineții, au fost aduși la spital trei pacienți, victime ale unei explozii într-un apartament din Zărnești. Una dintre ele prezintă arsuri pe 40% din suprafața corpului. Se ia legătura cu Spitalul Floreasca pentru a fi transportat la București. Două dintre ele sunt cu politraumă, cu multiple fracturi, sunt, în momentul de față, internate la terapia intensivă a Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Prognosticul este rezervat".

Sursa info: ISU Brasov


Radio România Brașov FM