Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiu ISU, la spital, cu experți francezi și români

Publicat: sâmbătă, 22 Iulie 2023 , ora 9.12
Sursa foto: Facebook / ISU Brasov
Sursa foto: Facebook / ISU Brasov
Până pe 28 iulie, la Brașov, are loc pregătirea echipelor de intervenție pentru situații de urgență de către medici experți și pompieri din Franța, în cooperare cu medici și ofițeri pompieri din România.

Este vorba despre a treia serie de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor, curs de tip ”COS-DSM” ("𝘊𝘰𝘮𝘢𝘯𝘥𝘢𝘯𝘵 𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘶𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘷𝘢𝘳𝘦 - 𝘋𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳 𝘚𝘢𝘭𝘷𝘢̆𝘳𝘪 𝘔𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦").

Stagiul de pregătire a început încă de pe 10 iulie, iar în acest context, în curusul zilei de vineri, s-a desfășurat un exercițiu care a vizat Spitalul Sfântul Constantin. Tema exercițiului a fost: "Incendiu Spital", acesta desfășurându-se la secția de Oncologie.

Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu". La locul intervenței s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din ISU Brașov și ISU Covasna, victimele au fost extrase și transportate către unitățile spitalicești, iar incendiul a fost localizat și lichidat.

La exercițiu experții francezi și români au urmărit coordonarea echipajelor de intervenție la fața locului, funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, dar și cooperarea în astfel de situații cu reprezentanții celorlalte instituții.

Săptămâna viitoare urmează exerciții tematice la aeroport, Tunelul Teliu, INNA Schaeffler și Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibași".

Aceste exerciții vin după săptămâni de teorie și exerciții virtuale.

Bianca Bucă