Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Aida” a adunat mii de brașoveni în Piața Sfatului

Publicat: duminică, 23 Iulie 2023 , ora 9.21

Mii de brașoveni și turiști s-au adunat aseară în Piața Sfatului pentru a fi parte dintr-un spectacol de mare ținută, unic în România.

Opera Aida, de Giuseppe Verdi, a fost jucată în premieră la Brașov, în spațiu deschis, datorită Asociației Divas care a reunit pentru acest spectacol 120 de artiști, soliști de operă, balet, cor și orchestră, cei mai mulți din țară, dar și din străinătate.

Publicul brașovean a fost încântat peste măsură, atât de jocul scenic și de costume, cât și de decorul modern, cu proiecții LED:

Dar și mulți tineri s-au bucurat de regalul artistic, unii fiind la prima participare la un spectacol de operă.

Președintele Asociației Divas, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, a fost la rândul ei impresionată de numărul mare de spectatori și promite să revină la Brașov și cu alte reprezentații:

Spectacolul de la Brașov a fost organizat cu ocazia celebrării a 210 ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi și a 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas.
Camelia Vlad