ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ambasadorul Statelor Unite, în vizită oficială, la Brașov. Ne-a transmis și un mesaj în limba română

Publicat: luni, 24 Iulie 2023 , ora 15.54
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, s-a declarat impresionată de ce a reușit comunitatea brașoveană să facă pentru refugiații din Ucraina, la CATTIA.

Înaltul demnitar se află, astăzi, în prima oficială în municipiul Brașov, iar prima oprire pe care a făcut-o a fost la centrul pentru refugiați, deschis la CATTIA din martie anul trecut.

Excelența sa, Kathleen Kavalec, a rostit chiar un mesaj în limba română: „Colaborarea dintre administrația locală a Brașovului și Guvernul român, organizațiile internaționale, sectorul privat și ONG-urile este cu adevărat remarcabilă. Am fost impresionată de modul în care Centrul CATTIA a trecut de la furnizarea de servicii de primă intervenție, la o gândire pe termen lung în ceea ce privește integrarea, pe măsură ce războiul s-a prelungit. SUA rămân angajate împreună cu România, atât la nivel național, cât și la nivel local. Din februarie 2022, am oferit peste 57 de milioane de dolari pentru a sprijini ajutorul oferit de România. Vom sta umăr la umăr cu românii atât timp cât va dura acest război“.

Centrul pentru refugiați CATTIA oferă nu doar sprijin de urgență refugiaților, dar și suport pentru integrarea celor ce au fugit din calea războiului.

„Urmează să avem o nouă colaborare, o nouă finanțare, începând de la 1 septembrie cu UNHCR, care finanțează activitățile care se vor derula în toamna aceasta. Activitățile se vor concentra mai puțin pe partea de cazare și mai mult pe învățarea limbii române pentru copiii din comunitate.“, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Potrivit autorităților locale, din martie 2022 și până acum, peste 16.000 de ucraineni au trecut prin centrul de la CATTIA.

Adina Chirvasă