Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproximativ 3.000 de refugiați care stau în Brașov apelează la serviciile oferite de CATTIA

Publicat: luni, 24 Iulie 2023 , ora 17.23
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Peste 1.200 de refugiați care au ajuns la centrul CATTIA, din Brașov, s-au înregistrat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), până acum, iar 160 au contracte, au precizat reprezentanții Centrului. Totodată, sunt peste 370 de copii înscriși pentru a frecventa cursurile școlare ca audienți în unitățile școlare brașovene. În prezent, aproximativ 3.000 de refugiați care stau în Brașov sau zona metropolitană apelează la serviciile oferite de CATTIA.  

„Servicii de asistență psihologică, educație non-formală, socializare... Toată partea de integrare, de la traduceri pentru accesarea serviciilor medicale, până la suport în depunerea documentelor pe noul program guvernamental.“, spune șefa Centrului, Andreea Vrînceanu. 

În prezent, refugiații din Ucraina care ajung pe teritoriul României sunt sprijiniți de autorități în anumite condiții. 

„În perioada aceasta, sprijin pentru refugiații ucraineni înseamnă: patru luni în care dacă fac dovada că și-au căutat de lucru, că și-au înscris copilul la școală... pot să primească acel ajutor pentru plata chiriei.“, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu. 
Adina Chirvasă