ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 2000 de elevi s-au înscris la Festivalului de scurtmetraje făcute după cărți, Boovie

Publicat: miercuri, 26 Iulie 2023 , ora 10.34
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Peste 2000 de elevi de gimnaziu și liceu, dar și profesori s-au reunit la Brașov pentru cea de-a 8-a ediție a Festivalului de scurtmetraje făcute după cărți, Boovie.

Este prima ediție când evenimentul iese din orașul Focșani și este organizat într-un alt județ.

Până la aflarea premianților, tinerii se bucură de peste 50 de ateliere de jurnalism, comunicare publică și altele, alături de invitați speciali, precum scriitoarea Doina Ruști, Alec Blenche, Gabriel Cărtărescu, reporteri Recorder.

Inițiatorul evenimentului, profesoara Carmen Ion, ne-a oferit mai multe detalii:

”Ne dorim ca acești copii care muncesc din greu facă un trailer de 3 minute. Ai zice e o sarcină ușoară, dar nu e deloc. Ne dorim ca ei fie bucuroși, se simtă împliniți și facă lucrurile cum trebuie. plece de aici nu doar cu sentimentul am fost într-o excursie, ci și am rămas cu ceva în urma ei. Îmi doresc din tot sufletul rămână și cu această obișnuință de a citi, pentru că, de fapt, acesta e scopul fundamental al festivalului și se întâmplă cu mulți dintre ei, își descoperă și dorința de a crește cumva în zona artistică, în zona tehnică, deci festivalul le deschide mai multe drumuri”. 

Evenimentul se va încheia în 28 iulie, iar atingerea obiectivului său este deja dovedită de elevii participanți.


Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Adina Chirvasă