ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Strat la înscrieri! Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei"

Publicat: vineri, 28 Iulie 2023 , ora 12.08
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta

Au început înscrierile pentru Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei".

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural "Reduta", cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov și se va desfășura în perioada 1 - 2 noiembrie 2023. Este vorba despre ediția a XV-a.

În cadrul festivalului pot participa tineri interpreți de muzică populară din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care nu au avut înregistrări și casete audio, preocupați de culegerea și interpretarea cântului tradițional. Scopul eveneimentului vizează descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative.

Participanții vor prezenta în fața juriului, o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesă cu acompaniament. Clasificarea interpreților se va face în funcție de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, de calitatea interpretării, de ținuta scenică și de costumul popular.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile, iar înscrierea se poate face până pe 14 septembrie.

Premiile festivalului oferite de organizatori constau în Trofeul Festivalului ,,Flori în Țara Bârsei'' - 2000 lei, premiul I - 1500 lei, premiul II - 1400 lei, premiul III - 1300 RON, 3 mențiuni de 800 lei. Se vor acorda premiul de popularitate și premiul pentru autenticitatea costumului popular în valoare a 700 lei fiecare.

În vederea participării la concursul de muzică populară, concurentii vor trimite următoarele: copie după cartea de identitate, copie după carnet elev/student, unde este cazul, Declaratia privind Protectia datelor cu caracter personal si Fișa de înscriere, însoțite de înregistrarea video cu cele două piese înscrise în concurs. Acestea pot fi transmise prin WeTransfer sau prin altă platformă similar transferării fișierelor mari, adăugând la expeditor adresa de email: cjcpctbv@yahoo.comRegulamentul, Fișa de înscriere și Declarația privind Protectia datelor cu caracter personal se pot descărca de la următoarea adresă: https://centrulculturalreduta.ro/proiecte/festivalul-concurs-de-muzica-populara-pentru-tineri-interpreti-flori-in-tara-barsei/


Bianca Bucă