ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testări gratuite pentru hepatită, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

Publicat: vineri, 28 Iulie 2023 , ora 12.20
Sursa foto: Facebook / Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania
Sursa foto: Facebook / Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania

Testări gratuite pentru hepatită, în zona străzii Carierei, acolo unde se află o comunitate de etnie romă.

Este modalitatea prin care Direcția de Asistență Socială Brașov a ales să marcheze Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, de pe 28 iulie.

Testările sunt realizate cu sprijinul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO). Asociația a inclus această campanie în seria de acțiuni la nivel național tocmai pentru a veni în spijinul persoanelor dezavantajate, care în mod nomal nu se testează pentru virusurile hepatitice B sau C.

"Deja am testat, cred 17 persoane. Oamenii continuă vină. Ceea ce este foarte important este faptul liderul comunității de aici ne ajută și se implică foarte, foarte mult. Până acum n-a detestat nicio persoană pozitivă. Sperăm testăm cât mai mulți oameni, oricum, indiferent de situație și ne dorim ajutăm, informăm și sperăm nu depistăm niciunul, dar dacă depistăm, îl sau îi vom ajuta să-și continue investigațiile", ne-a spus președintele Asociației, Marinela Debu.

În continuare, vor fi testate și persoane fără adăpost și angajații Centrului care lucrează cu acestea.

În acest an, Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei are ca motto "O singură viață, un singur ficat!" și vrea să atragă atenția asupra importanței prevenirii, testării și tratamentului.

Adina Chirvasă