ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Muzeul de Artă Brașov a fost vernisată expoziția pictorului italian Mario Passavanti

Publicat: vineri, 28 Iulie 2023 , ora 14.42
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În urmă cu 50 de ani, Mario Passavanti era marinar și a ajuns în San Francisco, unde a descoperit o frescă semnată Diego Riveira. S-a îndrăgostit pe loc de lucrare și a decis să devină pictor.

În decursul carierei Mario Passavanti a ajuns șeful catedrei de Frescă de la prestigioasa Universitate de Arte Frumoase din Florența. Pictorul a mai vizitat Brașovul și în 2015 perioadă în care a pictat și peisaje din orașul de sub Tâmpa. Câteva dintre acestea se regăsesc și în actuala expoziție.

"Expoziția a fost creată în jurul lucrării care prezintă un peisaj din Florența în care subiectul principal, doi studenți citesc Divina Comedia la umbra statuii care îl înfățișează pe Dante. În 2015, am venit pentru prima oară la Brașov și asta se poate observa și în această expoziție la care am venit cu 3 peisaje brașovene", a explicat Mario Passavanti.

Expoziția Mario Passavanti, artist al Florenței, "Confluențe româno-italiene în pictura contemporană", rămâne pe simeză până pe data de 15 august.
Nucu Jalea