Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

LibFest, Târgul de Carte și Experiențe Culturale, la Brașov

Publicat: joi, 3 August 2023 , ora 14.48
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În aceste zile, la Brașov se desfășoară LibFest, Târgul de Carte și Experiențe Culturale.

În Piața Sfatului găsiți cărți pentru toate vârstele și gusturile, dar și  standuri cu muzică sau suveniruri.

„Ca în fiecare an avem lansări de carte, lansări de CD-uri, experiențe culturale, dar și recitaluri extraordinare de muzică, pentru toate sufletele și pentru toate inimile. Așa cum știți, un târg de carte și experiențe culturale unic în România și suntem bucuroși că sunteți alături de noi și în acest an. Să ne vedem sănătoși, să avem vreme și vremuri frumoase”,
a precizat organizatorul principal al târgului, Virgil Oniță

„Avem cea mai frumoasă experiență de târg, pentru că sunt niște cărți excepționale, sunt niște traduceri foarte actuale, ale unor scrieri de acum 2.000 de ani - Epictet, Seneca – scrieri care te învață cum să transformi obstacolele în soluții foarte bune pentru tine și avem și foarte multe postere, avem cărți în ucraineană, avem lucruri care trebuie descoperite, deci odată ce vii, ai ce să vezi”, a spus Ștefania Oprina, reprezentantul unei edituri.

Un alt stand interesant este cel dedicat jocurilor mentale:

„Este un joc puzzle, un joc de logică. Din patru piese trebuie să faceți litera T sau un dreptunghi. Oamenii vin și se distrează aici la noi. Antrenăm creierul”, ne-a spus reprezentantul standului cu jocuri.

„E greu, încă sunt în practică, încerc să îmi dau seama, dar e destul de tricky, așa. Te prinde și vrei să-ți iasă, dar nu. Te gândești că poate îți lipsește o piesă, că nu-s bune”, a precizat una dintre tinerele prezente la stand.

Fiind și târg de cultură, nu numai de carte, nu putea lipsi un stand cu muzică, iar în ultimii ani s-a observat un trend crescător în vânzarea de viniluri ne-a spus reprezentantul standului, Ciprian Tufan:

“De acum doi ani, în lume, în State și în UK, vinurile au depășit pe vânzarea fizică CD-urile și celelalte formate. Deci e ceva timp de când sunt peste. Și pe diferențele de preț actuale, cu toate că s-au scumpit și aceste produse, pentru mulți e mult mai ok să își cumpere vinilul, chiar dacă, să zicem, e cu 40% mai scump decât albumul pe disc. Pe aici, cel mai scump vinil e în jur de 1000 de lei. Sunt niște box set-uri un pic mai elaborate, niște ediții limitate”.

În fiecare seară, pe scena din piața Sfatului vor urca nume cunoscute din industri muzicală cum ar fi Vița de Vie sau Irina Rimes.

Programul complet pe libriscultural.ro.

Nucu Jalea