Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Legea străzii”. Un brașovean a aplicat pumni și palme unor fete care i-au tulburat somnul

Publicat: joi, 3 August 2023 , ora 15.19
Sursa foto: Radio România Brașov FM / captură video
Sursa foto: Radio România Brașov FM / captură video
Tulburarea somnului se plătește cu lovituri și înjurături. Așa a ales să își facă dreptate un brașovean care deranjat de râsul a trei tinere a ieșit în stradă și le-a luat la bătaie. S-a întâmplă în noaptea de 31 iulie înspre 1 august, la ora 1.00, la intersecția străzilor brașovene Traian cu Târnavei.

Trei fete cu vârste între 18 și 20 de ani se aflau pe trotuar în față casei uneia dintre ele. Conform spuselor lor, povesteau și râdeau mai gălăgios decât ar fi permis ora târzie din noapte când, la un moment dat, de la geamul unei case din apropiere s-au auzit țipetele, jigniri și amenințarile venite din partea unui bărbat și ale unei femei.

Văzând că tinerele nu încetează, bărbatul a ieșit în stradă unde a împărțit lovituri și injurii celor trei. Fetele au ripostat la rândul lor cu jigniri. Una dintre victimele agresiunii fizice a fost Denisa, o tânără în vârstă de 20 de ani care ne-a povestit cum s-au întâmplat lucrurile din perspectiva ei:

"Ne așteptam o comandă de mâncare, de aceea stăteam acolo, după care am plecat, ne-am dus un pic mai departe (după ce li s-a atras atenția de către vecinii deranjați n.r.). Voiam ca fiecare să ne ducem la casele noastre, moment în care el a ieșit, eu am fost cea mai apropiată de el, nu am fugit, am rămas foarte calmă, nu credem că este în stare să dea noi, dar a venit, m-a tras de păr, moment în care o prietenă de-ale mele s-a băgat și ori l-a împins, ori l-a tras de tricou. Atunci a lovit-o cu palma peste față, după care s-a întors la mine, mi-a dat cu pumnul în față, apoi s-a dus la cealaltă prietenă, a lovit-o la fel cu palma în jurul feței, au căzut ochelarii, s-au rupt, ei i s-a umflat, arcada, pe lângă toate astea, au fost foarte multe jigniri, ne-a înjurat foarte mult, amenințări și tot felul de chestii de genul niște vorbe foarte, foarte urâte, după care noi am chemat poliția".

Conform mamei uneia dintre tinere, la față locului a sosit un echipaj al Jandarmeriei care a luat act de cele întâmplate, iar a doua zi tinerele au mers la Poliție unde au depus o plângere.

În acest moment, se desfășoară cercetări într-un dosar penal despre care ne-a oferit mai multe detalii agent-șef Daniel Zontea, purtător de cuvânt Inspectoratul Județean de Poliție Brașov:

"Cu privire la incidentul semnalat, vă comunicăm faptul că polițiștii au luat act de acesta și în prezent se efectuează cercetări în cazul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire. Aceste cercetări sunt în curs de desfășurare, urmând ca în cauză să fie lămurite toate aspectele, evident, cercetările efectuându-se sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov".

Cea mai șocată de situația creată a fost mama Denisei, Lucreția Olenic care nu se afla acasă în momentul în care fiica sa a fost agresată:

"Nu îl pot numi om și, bineînțeles, calomniile aduse la adresa lor, dar eu una nu permit ca Denisa să fie jignită în ultimul hal. Nu este drogată și dacă este nevoie, facem și analize. Nici eu, nici tatăl ei, în cei 20 ani cât are Denisa, nu am atins-o cu un deget și vine un nenorocit din ăsta să dea cu pumnii. Nu există! Există lege. Putea să sune la poliție, putea să sune oriunde, nicidecum să meargă el să dea cu pumnii, nu avea dreptul să le atingă. Ce putea să-i facă trei fete lui? Trei fete, care una stătea acolo pentru că Denisa stătea lângă casă. Așa a fost doleanța mea să rămână pe lângă casă, chiar dacă stă până mai târziu".

Femeia este decisă să meargă până în pânzele albe pentru a se face dreptate:

"De atunci văd în ochi doar cum Denisa este lovită și abia pot să respir de durere. Nu pot accepta această situație! Chiar nu pot! Nu există, mai ales trei fete să fie bătute pe stradă cu pumnii. Nu se poate, nu pot accepta".

Radio România Brașov FM a intrat în posesia imaginilor care prezintă momentul agresiunii. Atenție! Sunt imagini care vă pot afecta emoțional!

Sursa foto: Radio România Brașov FM / captură video

Sursa video: Lucreția Olenic

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Lucreția Olenic
Bianca Bucă