ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Geometria gestului”, expoziția care se transformă sub ochii vizitatorilor

Publicat: sâmbătă, 5 August 2023 , ora 11.19
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
O expoziție ce se va transforma sub ochii vizitatorilor până în ultima zi. Asta propune artistul vizual Dumitru Șchiopu, cu noul proiect de la Centrul Multicultural al Universității Transilvania – unul care acum cuprinde lucrări în genuri și medii diferite de exprimare, precum: grafică, fotografie, artă digitală, pictură, colaj.

Expoziția poartă titlul „Geometria gestului”, și nu întâmplător, după cum a explicat directorul Centrului, Adrian Lăcătuș, care a și denumit astfel expoziția:

“Cred că exprimă caracterul abstract, pe de o parte, geometric, dar și repetitiv și obsesiv al artei lui Dumitru Șchiopu. Există o creație care mizează pe repetiție, dar o repetiție care induce de fiecare dată un element de diferență fie cromatic, fie de formă, fie de mediu, fie de textură. Dumitru Șchiopu continuă aceleași căutări pe care le prezintă în fiecare lucrare pe parcursul unor serii mari. Am văzut aici nu neapărat o mecanică a gestului, cât o geometrie a gestului, așa cum i-am spus, pentru că este un gest de precizie, de acuratețe, de finețe, prezentate în nenumărate variațiuni”.

Expoziția va putea fi vizitată până în 30 septembrie, dar nu va fi aceeași la final:

„E o poveste pe care o să încercăm să o și materializăm. Proiectul este că această expoziție va fi înlocuită de o altă expoziție, care va fi făcută chiar la fața locului. Deci, pe parcurs, în astea două luni, noi vom lua aceste lucrări, vom pune altele în loc, vom pune o pânză goală, care așteaptă să fie umplută cu culoare de către mine. N-aș ști să spun ce voi face”, a spus artistul Dumitru Șchiopu.

Proiectul este finanțat de către Primăria municipiului Brașov.
Adina Chirvasă