ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul de Muzică Veche Corona Old Music, la finalul săptămânii

Publicat: luni, 7 August 2023 , ora 11.52
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta
Cea de-a treia ediție a Festivalului de Muzică Veche Corona Old Music, organizat de Centrul Cultural Reduta la Brașov, va avea loc în acest sfârșit de săptămână.

Pe cele două scene din Piața Sfatului și din parcarea centrului comercial din cartierul Tractorul vor susține concerte de muzică veche, în 12 și 13 august, Grupul Lupus Dacus, Grupul Trei Parale, Ansamblului Imago Mundi, Ansamblului Anton Pann și Grupul Truverii.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, care presupune interpretarea compozițiilor medievale și renascentiste cu instrumente acustice actuale, dar și muzică barocă, mergând până la experiențe culturale unice, în care muzica instrumentală este completată prin proiecții video mixate în timp real.

La eveniment vor fi auzite instrumente precum darbuka, conga, tapan, cinele, fluiere ciobănești, cimpoi medieval sau ocarină.

Ruxandra Stoica