ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeele de la sate își deschid larg porțile, luna viitoare, pentru pasionații de istorie și tradiție

Publicat: marți, 8 August 2023 , ora 13.33
Sursa foto: Facebook / Noaptea Muzeelor la Sate
Sursa foto: Facebook / Noaptea Muzeelor la Sate

Brașovul este județul cu cele mai multe instituții care și-au anunțat până acum participarea la ediția inaugurală a „Nopții Muzeelor la Sate”, din data de 2 septembrie.  

Este vorba despre un proiect derivat al Nopții Muzeelor, care își propune să atragă atenția publicul larg asupra patrimoniului cultural rural.  

„Aducem în atenția oamenilor acea Românie pozitivă, acea Românie profundă, acea Românie neștiută, acea Românie care inspiră. Aproape 100 de obiective din toată țara. Acoperim 30 de județe. Din județul Brașov avem: colecția muzeală de etnografie și istorie locală a Bisericii «Sfântul Nicolae» din Șercaia, colecții și atelier etnografic de țesut la Ucea de Sus; «Le cabane aux images» de la Moieciu de Sus, Muzeul «Iosif Vulcan» din Șinca Veche, Muzeul Boierilor Veneției Făgărașului, de la Veneția de Jos; avem Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Muzeul Sătesc Veneția de Jos, Muzeul Satului Ileni, Muzeul Satului Vlădeni și Serviciul de Pompieri din Cobor”, a precizat managerul proiectului, Dragoș Neamu.

Cu ocazia primei ediții a Nopții Muzeelor la Sate, au mai precizat organizatorii, Rețeaua Națională a Muzeelor din România va lansa o campanie națională de susținere pentru dezvoltarea de programe educative adresate copiilor și tinerilor din comunitățile rurale, derulate de către participanți, prin exploatarea colecțiilor și a patrimoniului cultural deținut de aceștia.

Mai multe informații aici: Noaptea Muzeelor la Sate


Ruxandra Stoica