Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Managerii instituțiilor de cultură din Brașov: „Opriți distrugerea Culturii!”

Publicat: miercuri, 9 August 2023 , ora 19.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Managerii instituțiilor de cultură din municipiul Brașov au lansat, astăzi, un apel către Guvernul României pentru a nu aproba proiectul de Ordonanță de Urgență de reducere a cheltuielilor bugetare în forma actuală, care ar însemna desființarea a două instituții de cultură brașovene și reducerea la un sfert a bugetului destinat culturii.

S-a alăturat protestului și primarul Brașovului, Allen Coliban:


Printre instituțiile de cultură cu risc de desființare se află Teatrul Arlechino, cu 33 de angajați pe statul de plată.

Managerul instituției, Mihaela Soloceanu: 


Și Centrul Cultural Apollonia - cea mai nouă instituție de cultură a Brașovului, care și-a deschis porțile la sfârșitul lunii iulie, ar fi desființată, dacă proiectul de ordonanță s-ar aplica în actuala formă.

Managerul Centrului Cultural Apollonia, Horia Mihail:


Reamintim că, odată cu apariția proiectului de ordonanță, la începutul lunii august, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, peste 50 de manageri de instituții de cultură din toată țara au transmis un memoriu adresat premierului Marcel Ciolacu.

Aceștia solicită modificarea sau eliminarea anumitor dispoziții care ar duce la colapsul sectorului cultural.

Camelia Vlad